انتخاب زبان
انتخاب زبان
فرداد تجارت بهراد
Search the site
×

صادرات به روسیه

صادرات به روسیه

روسیه

روسیه که با نام رسمی فدراسیون روسیه شناخته می‌شود، در آسیای شمالی. و اروپای خاوری واقع است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی، دریای خزر، دریای سیاه و دریای بالتیک مرز آبی دارد. روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه و دریای بالتیک مرز آبی دارد.

این کشور با مساحت بیش از 17 کیلومتر مربع، پهناورترین کشور جهان است. و جایگاه نخستین را از لحاظ مساحت بین کشورهای جهان دارد. از نظر جمعیت، روسیه نهمین کشور پرجمعیت دنیا محسوب می‌شود. قسمت‌هایی از این کشور در آسیا و قسمتی دیگر در اروپا قرار گرفته به طوری که پایتخت آن یعنی مسکو در قاره اروپا قرار دارد و به عنوان بزرگ‌ترین شهر اروپا شناخته می‌شود.

صادرات به روسیه

سال هاست که تعاملات اقتصادی ارزشمندی بین دو کشور ایران و روسیه در جریان است به نحوی که در سال 2021 حجم مبادلات اقتصادی بین دوطرف حدود 4 میلیارد دلار بوده است.

صادرات کالا یکی از بحث های مهم برای رونق گرفتن کسب و کارها و ارز آوری به داخل کشور محسوب می شود. با توجه به بزرگی بازار روسیه، تجار ایرانی زیادی علاقه مند به صادرات به روسیه شده اند. شرایط آب و هوایی این کشور باعث شده تا امکان تولید و کشت بسیاری از محصولات را نداشته باشند. 

از آنجا که ایران نیز با توجه به چهار فصل بودن و آب و هوای خوب و خاک حاصل خیز کشاورزی پر رونقی دارد از این رو صادرات به روسیه. برای تولید کنندگان، کشاورزان و تاجرین می تواند درآمد و سود آوری زیادی داشته باشد. 

این کشور به دلیل قرار گرفتن در حاشیه ی دریای خزر، هم جواری و نزدیک بودن به ایران، باعث کاهش هزینه های صادراتی و تسهیل ترانزینت انواع کالا می شود. اما لازم به ذکر است که صادرات به کشور روسیه شرایط و قوانین خاص خود را. داشته و حتما در حین صادرات محصول به روسیه  بایستی در نظر گرفته شود.

بازار روسیه

بازار روسیه دارای پتانسیل‌های بالقوه‌ای است که فرصت‌های بسیار خوبی را برای کسب درآمد ارزی فراهم کرده است. چرا که محصولات تولید داخل آن پاسخگوی نیاز جمعیت حدود 150 میلیونی این کشور نیست. و آب‌وهوای آن نیز مانع از افزایش حجم تولید در این کشور گسترده می‌شود.

 روسیه بزرگترین کشور جهان است که محدوده وسیعی از قلمروهای مختلف از نظر توپوگرافی را پوشش می‌دهد، از جمله بسیاری از مناطقی که با روش‌های حمل و نقل مرسوم غیرقابل دسترس هستند. روسیه در حال حاضر دومین صادرکننده نفت در جهان به شمار می آید. یکی از اهداف مهم روسیه بالا بردن تولید و صادرات نفت این کشور و جذب بازارهای جدید در حال ظهور و تثبیت آن در بلند مدت می باشد.

با توجه به درگیری بین روسیه با اوکراین و تحریم روسیه از طرف کشورهای اروپایی، این موقعیت برای تجار ایرانی بسیار حائز اهمیت می باشد به خصوص اینکه روسیه ارتباط تجاری بسیار خوبی با ایران دارد.

 همچنین در سال های گذشته، روسیه جزو کشورهایی بود که در قالب هیاتی عالی رتبه وارد ایران شد تا دور تازه ای از ارتباطات با ایران را شروع کند.

 با توجه به تعاملات اقتصادی بین ایران و روسیه از گذشته تا به امروز، بازار روسیه پذیرای محصولات مختلفی از ایران بوده و مشتریان روسی به خوبی با توانمندی و کیفیت کالاهای ایرانی آشنا هستند. ورود محصولات و کالاهای ایرانی به روسیه، دسترسی به بازار سایر کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا را نیز تسهیل می‌نماید. 

اقتصاد روسیه

جغرافیای وسیع روسیه با سهم 30 درصدی از منابع طبیعی جهان، نقش مهمی در فعالیت اقتصادی آن دارد. روسیه به درآمد انرژی متکی است و دارای مقدار زیادی نفت، گاز طبیعی و فلزات گران بهاست که سهم عمده صادرات روسیه را تشکیل می دهد. روسیه یک “ابر قدرت انرژی” محسوب می شود. این کشور بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد و بزرگ ترین صادرکننده گاز طبیعی و دومین صادر کننده نفت در جهان می باشد.

روسیه در بسیاری از حوزه‌ها از جمله صنعت خودروسازی، فضایی و هوایی، نظامی، کشاورزی و معدنی دارای پتانسیل بالایی است. این کشور در زمینه فناوری، پیشرفت‌های قابل توجهی را در حوزه‌هایی مانند IT، رباتیک و فناوری هوش مصنوعی به دست آورده است. 

میراث فرهنگی غنی و بی نظیر به همراه معماری خارق العاده و تاریخ پربار روسیه آن را به یکی از مقاصد گردشگری محبوب در دنیا تبدیل کرده است. صنعت گردشگری روسیه به عنوان یک منبع قابل توجه از درآمد صادراتی این کشور به اقتصادش رونق بخشیده است. 

روسیه دارای اقتصادی انرژی محور بوده و سهم گردشگری و تولیدات صنعتی خصوصا صنایع نظامی آن نیز قابل توجه است. این کشور در کنار عربستان، به عنوان بزرگ‌ترین تولید کنندگان نفت در جهان شناخته می ‎شود. و همچنین بیشترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را دارد.

در پایان سال 2022، گردش مالی تجارت خارجی روسیه بالغ بر 850.5 میلیارد دلار بوده است. که نسبت به سال 2021 افزایش 8.1 درصدی را نشان می دهد. همچنین تولید ناخالص داخلی کشور با ثبت 4.7 درصد رشد، نشانگر ایجاد رشد پایداری در اقتصاد روسیه است.

صنایع گسترده روسیه

نفت و گاز: یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز در جهان است. این صنعت بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی و صادرات کشور را شامل می‌شود.

معادن: این کشور غنی از کانی‌ها و فلزات گران بها می باشد از جمله نیکل، آلومینیوم، مس، طلا، پلاتین و پالادیوم. بخش معدن‌کاری در اقتصاد این کشور نقش مهمی را ایفا می‌کند.

هوافضا: روسیه یک تاریخچه طولانی در مهندسی هوافضا دارد و محل برخی از شرکت‌های برتر هوا فضای جهان مانند روسکوسموس و PKC می باشد.

دفاعی: یکی از بزرگ‌ترین صنایع دفاعی در جهان را دارد و مجموعه‌ای از تجهیزات. نظامی از جمله جت های جنگنده، موشک های قاره پیما و تانک های پیشرفته تولید می‌کند.

کشاورزی: روسیه دارای زمین‌های کشاورزی گسترده است و یکی از بزرگترین. تولیدکنندگان گندم، جو، ذرت، دانه‌های آفتابگردان و دیگر محصولات کشاورزی در جهان است.

تولید: فدراسیون روسیه دارای پایه های تولید صنایع اساسی مورد نیاز کشوری است.

فناوری: روسیه صنعت فناوری در حال رشدی دارد، با چندین استارت. آپ و شرکت برجسته؛ و در زمینه فناوری، پیشرفت‌های قابل توجهی را در حوزه‌هایی مانند IT، رباتیک و فناوری هوش مصنوعی به دست آورده است.

روابط تجاری ایران و روسیه

تجارت ایران و روسیه روی ریل پیشرفت

ایران و روسیه این روزها بیش از هر زمان دیگری در قامت شرکاء استراتژیک یک دیگر در حال تقویت روابط سیاسی – تجاری خویش هستند. به گونه ای که رفت و آمدهای مکرر هیئت های بلند پایه سیاسی – تجاری دو کشور و امضاء توافقنامه ها و اسناد مهم تجاری میان ایران و روسیه رشد چشم گیری داشته است. 

روسیه با بهره مندی از 24 منطقه ویژه اقتصادی تجاری صنعتی. و ضمن عضو بودن در سازمان ها و پیمان های بین المللی و منطقه ای مهم نظیر شانگهای، اورآسیا و بریکس بزرگترین فرصت تاریخی برای صادرات تولیدات و خدمات ایرانی محسوب می گردد. بر اساس برآوردها، در حال حاضر فرصت 100 میلیارد دلاری برای ورود کالاهای ایرانی در روسیه پدیدار گشته است. 

با انعقاد موافقت نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا، به سمت. موافقت نامه تجارت آزاد، با حدود 8350 قلم کالا در نظام طبقه بندی. کالاها حرکت خواهیم کرد، که مشمول تجارت آزاد خواهند شد و به تدریج شاهد به صفر رسیدن حدود 90 درصد کدهای تعرفه ای گمرکی صادرات به روسیه خواهیم بود.

حال آنکه فدراسیون روسیه 1900 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی و میانگین 850 میلیارد دلار تجارت. با دیگر کشورهای جهان است، که آن را به یکی از پر رونق ترین بازارهای سرمایه گذاری در جهان مبدل کرده است. 

براساس گزارش های اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه، مجموع مبادلات ایران و روسیه در پایان سال 2022، بالغ بر 4.9 میلیارد دلار بوده است که 20 درصد بیشتر از سال 2021 می باشد.

مزایای صادرات به روسیه

بازار بزرگ روسیه با جمعیت حدود 150 میلیون نفر، یکی از بزرگترین بازارهای. منطقه و جهان است. برای کسب سهم در این بازار، شرکت‌ها می‌توانند در بخش‌های مختلفی از جمله صنعتی، غذایی، خدماتی، پتروشیمی و… فعالیت کنند.

با توجه به تنوع محصولات صادراتی و وارداتی دو کشور، تجارت با روسیه. برای ایران به عنوان یک بازار مهم، فرصت‌های گسترده‌تری را پیش روی ایران قرار می‌دهد. روسیه به عنوان همسایه ایران، دسترسی به بازارهای دیگری از جمله کشورهای اسکاندیناوی، اروپا و آسیای مرکزی را فراهم می‌کند. همکاری در بخش تولید و توسعه محصولات مشترک نیز یکی از مزایای تجارت با روسیه است.

برای مثال، صنایع ساختمانی و انرژی، صنایع برق الکترونیک، تولید خودرو، قطعات خودرو، لوازم خانگی و… می‌تواند. فرصت‌های جدیدی را برای دو کشور به ارمغان آورد. ایران و روسیه به عنوان دو کشور با موقعیت جغرافیایی مهم، از خطوط حمل و نقل راه آهن، خطوط لجستیک. و خطوط هوایی به صورت دسترسی آسان به بازارهای دیگر استفاده می‌کنند.

محدودیت های تجاری بین روسیه و اروپا، فرصت های بی نظیری را برای صادرات به روسیه تجار ایرانی پدید آورده است. به طور خلاصه، تجارت با روسیه برای ایران یک فرصت بسیار مهم است که به عنوان یک بازار بزرگ و تنوع پذیر، می‌تواند به توسعه صادرات و واردات کشور ایران کمک کند.

در حال حاضر روسیه به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکای تجاری ایران شناخته می شود. و سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع تولیدات ایرانی به این کشور صادر می گردد.

کریدور شمال – جنوب

کریدور حمل‌ و نقل بین‌المللی شمال – جنوب یکی از مهم ترین شاه راه‌های ارتباطی از غرب تا جنوب آسیا به شمار می آید. که در 12 سپتامبر 2000 در سن‌پترزبورگ توسط سه کشور ایران، روسیه و هند و به منظور ترویج همکاری های حمل و نقلی تأسیس شد.

این کریدور اقیانوس هند و خلیج‌فارس را از طریق ایران به دریای خزر سپس از طریق روسیه به شمال اروپا متصل می‌کند. این راه‌گذر مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپا است که در مقایسه با مسیرهای سنتی. از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاه تر و از نظر هزینه تا 30 درصد به صرفه تر است.

قطع ارتباطات و مراودات تجاری بازارهای غربی به علت تحریم ها و از هم پاشیدگی. زنجیره های لجستیکی که روسیه را به اروپا متصل می کند، جذابیت ایران را به عنوان یک قطب مهم حمل و نقل افزایش داده است. روسیه و ایران دارای منافع استراتژیک مشترک در آسیای مرکزی هستند.

بنادر مناطق ویژه اقتصادی در روسیه

روسیه و ایران دارای بنادر زیادی جهت حمل و نقل دریایی می باشند. برای سهولت در این امر بنادری به کار گرفته می شوند. که نزدیک ترین فاصله را با هم داشته باشند تا هم در سرعت و هم در هزینه های حمل و نقل تاثیر مثبت داشته باشد. هر چقدر فاصله دو بندر انتخاب شده بیشتر شود، زمان رسیدن بار به مقصد بیشتر و هزینه های مربوطه نیز افزایش می یابند.

از میان مناطق ویژه اقتصاد بندری، دو منطقه لوتوس آستراخان و بندر ماخاچ کالا از آنجایی که در دریای خزر قرار گرفته اند و روابط تجاری با ایران دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

ماخاچکالا

ماخاچکالا پایتخت جمهوری خودمختار داغستان در فدراسیون روسیه است و این شهر بندری در غرب ساحل دریای خزر واقع شده ‌است. بنادر ماخاچکالا تنها بنادر دریای خزر در روسیه هستند که در زمستان یخ نمی زنند و به همین دلیل در طول سال فعالیت مستمر دارند و از مهمترین بنادر روسیه محسوب می شوند. توسعه زیرساخت لجستیک و برقراری ارتباطات حمل و نقل با سایر کشورها و مناطق روسیه از اهداف اصلی بنادر ماخاچکالا می‌باشد. بنادر دریای خزر برای روسیه اهمیت استراتژیک دارند زیرا می توانند حمل و نقل کالا از هند، چین، قزاقستان، ترکمنستان، ایران و بالعکس در مسیرهای بین المللی جدید راه اندازی کنند. علاوه بر این حمل و نقل دریایی از نظر اقتصادی به صرفه ترین نوع حمل و نقل می باشد که هزینه حمل کالاهای صادراتی را کاهش می دهد.

دلیل تاسیس “مرکز تجاری ایران در روسیه” در ماخاچکالا

ماخاچ کالا، یک هاب منطقه ای بین المللی در اورآسیا شناخته شده است، به شکلی که تجار و بازرگانان گرجستان، ارمنستان، آذربایجان و ایران به آن دسترسی مناسبی دارند.

ماخاچکالا، به عنوان یک بارانداز صادراتی کالاهای ایرانی، در مجاورت کریدور استراتژیک شمال – جنوب قرار گرفته است.

“فرداد ال ال سی” در ماخاچکالا یک سکوی توزیع هوشمند کالا در روسیه می باشد. گروه شرکت های “فرداد” در کل فدراسیون روسیه اقدام به بازاریابی کالاها و خدمات ایرانی می نماید. بنابراین ماخاچکالا به عنوان یک پورت پرسرعت، برای ذخیره، پردازش و توزیع کالاهای ایرانی می باشد تا پس از بازاریابی، اقدام به توزیع هوشمندانه کالاهای ایرانی در روسیه نماید. ماخاچکالا، با بهره مندی از 2بندر 4 فصل، فرودگاه بین المللی و قرار گیری در امتداد کریدور شمال – جنوب، برای صادرات کالاهای ایرانی لقب منطقه طلایی را به خود اختصاص داده است.

در اصل ماخاچکالا، یک منطقه استراتژیک در اورآسیا می باشد که هزینه تمام شده صادرات به روسیه را کاهش می دهد و به عنوان یک هاب استراتژیک توزیع کالاهای ایرانی در اورآسیا عمل می نماید.

مرکز تجاری ایران در روسیه

مرکز تجاری ایران در روسیه با مجوز رسمی از سازمان توسعه تجارت ایران، واقع در شهر ماخاچکالا، پایتخت ایالت داغستان روسیه می باشد. این گردهمایی به عنوان بزرگ ترین و معتبرترین نمایشگاه دائمی ارائه محصولات ایرانی در سطح بین الملل می باشد که برای اولین بار در کشور روسیه برگزار می گردد. شرکت “فرداد ال ال سی” در فدراسیون روسیه ثبت و به عنوان دفتر مرکزی این مجموعه در مسکو فعال می باشد. به همین منظور، از تمامی تولیدکنندگان و تجار محترم ایرانی جهت شرکت و معرفی محصولات خود در محل دائمی مرکز تجاری کالاهای ایرانی “مرکز تجاری ایران در روسیه” دعوت به همکاری می نماییم.

هدف ما، راه اندازی “سفارتخانه تجاری” ایران در کنار “سفارتخانه سیاسی” جمهوری اسلامی ایران در روسیه است. در واقع ما برای فعالسازی دیپلماسی اقتصادی، اقدام به راه اندازی بزرگترین “برند سنتر ایرانی” در روسیه نموده ایم.

گستره فعالیت کالاهای صادراتی ایران به روسیه توسط “گروه شرکت های فرداد”

مواد غذایی و نوشیدنی ها
خشکبار ایرانی
شیلات و آبزیان
صنایع کشاورزی و دامی
صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
صنایع لوازم خانگی
صنایع ساختمانی و انرژی
فناوری اطلاعات و ارتباطات
صنایع خودرو – موتور و ماشین آلات صنعتی
صنایع معدنی – فلزی و مواد اولیه پیشرفته
صنایع دارویی و بهداشتی – سلولوزی
صنایع بسته بندی و پلاستیک
صنایع برق و الکترونیک
صنایع پتروشیمی و پایه نفتی
صنایع پوشاک – چرم و کفش

گروه شرکت های “فرداد”

گروه شرکت های “فرداد” با بیش از 15 سال پیشینه و تجربه عملیاتی در فضای تجارت ایران و روسیه، از اولین پایه گذاران صادرات اصولی کالا و خدمات ایرانی به روسیه می باشد. چشم انداز ما ”افزایش سهم تولیدات ایرانی در بازار بزرگ وارداتی روسیه” است. در همین راستا در یک دهه گذشته صادرات خرد و کلان متنوعی را با کمک بخش عظیمی از تولیدکنندگان ایرانی به بازارهای روسیه داشته ایم.

ما از اولین شرکت هایی بوده ایم که به استقبال کریدور شمال – جنوب در فضای تجارت ایران و روسیه رفته و با بهره گیری از ظرفیت های که داریم در روسیه، ایران و هند در حوزه حمل و نقل ترکیبی، هزینه و زمان حمل و نقل را تا 40% کاهش داده و منجر به افزایش سود صادراتی برای مشتریان خود شده ایم.

گروه شرکت های “فرداد” با محوریت “FARDAD L.L.C” ثبت شده در مسکو و با محوریت “فرداد تجارت بهراد” ثبت شده در تهران، به دنبال محقق کردن “هدف گذاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه” در خصوص دستیابی به تجارت سالانه 40 میلیارد دلاری بین ایران و روسیه می باشد.

گروه شرکت های “فرداد” در “مرکز تجاری ایران در روسیه” با بهره مندی از دو گمرک کامیونی، دو گمرک دریایی و یک گمرک ریلی به عنوان یک مرکز بزرگ لجستیکی، کلیه زمینه های ذخیره و توزیع کالاهای ایرانی را در یک پهنه ده هکتاری در روسیه فر اهم آورده است تا در مجاورت با ریل، دریا و کریدور شمال – جنوب، عامل توزیع کلیه کالاها و خدمات ایرانی به سایر مناطق روسیه باشد.

این مجموعه به صورت کاملا تخصصی و با بیش از دو دهه حضور در عرصه تجارت جهانی در حوزه‌‌های صادرات و واردات و با آگاهی کامل از ویژگی‌های بازار کشور روسیه و مناطق اورآسیا و اطلاع از شبکه‌های توزیع در این کشورها، برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و تخصصی، اشراف جامع و کامل به قوانین تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی، برخورداری از وکلای حقوقی متبحر، کادری مجرب و متخصص در امر تجارت و با تسلط کامل بر زبان این مناطق و تیم‌های بازاریابی قدرتمند در ایران و مناطق اورآسیا و با در اختیار داشتن فضایی دو طبقه با مساحت بیش از 10 هزار متر مربع دارای امكانات و تسهيلات نمايشگاهي دائمی و منحصر به فرد، بستر و زمينه مناسبي را برای متمرکز کردن محصولات تولیدی ایران و ورود آنها به بازاری پررونق، فراهم آورده‌ایم.

“مرکز تجاری ایران در روسیه” به عنوان دستیار صادراتی تولیدکنندگان و تجار ایرانی با کاهش هزینه های صادراتی، به افزایش سود عملیاتی برندهای ایرانی کمک شایانی خواهد نمود و به عنوان یک “بستر مدیریت صادرات هوشمند” به دنبال صادرات هوشمندانه کالا و خدمات ایرانی به روسیه و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا اعم از بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان می باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.